nieźle pohuśtało

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michal1980red
    Classic
    • 2010
    • 33

nieźle pohuśtało

2.0-16v Michał, ile masz nalatane :?:
    1.9tdi 110km Elegance
  • dylan80
    Rider
    • 2009
    • 625

nieźle pohuśtało

dziś w nocy ok.0:16 siedziałem sobie grzecznie przy pifku i przeglądałem forum.
    żonka obok na kanapie tv ogladała... naraz jak mną nie huśtnie w lewo i w prawo... patrze na to piwo, czy aby nie jakiś wysokoprocentowy wynalazek i że mnie już ululało, ale nie, toż to poczciwe zwykłe tyskie, na dodatek dopiero większe pół wypiłem, czyli pijany jeszcze nie byłem i zdziwko... patrze na małżonke i pytam czy poczuła, a ona na to "...ty już więcej nie pij, bo nas oboje przez to straszy..."
    całe życie mieszkam na górniczym terenie, ponoć od zawsze były jakieś tąpnięcia, ale nigdy nic nie poczułem za to po tym dzisiejszym mam pietra... to jakieś trzęsienie ziemi było jednak a nie tąpnięcie związane z górnictwem... a myślałem że żyjemy w strefie niezagrożonej takimi zjawiskami.. mieszkam na parterze 15 km od katowic i mną pohuśtało ździebko, to sobie nie wyobrażam jak pozamiatało ludźmi np w katowicach na 10 piętrze albo wyżej....

link do info

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

dylan80, Od początku do końca robiłem na dole i znam to.Możesz sobie wyobrazić co tam się dzieje skoro na górze to idzie odczuć
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• georgg
        RS
        • 2013
        • 17118
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

dylan80, też odczułem wczoraj ten wstrząs. Z tych co pamiętam to jak na razie ten był najmocniejszy. Piwko było i u mnie na stoliku ale wiedziałem, że kołyszący się blok to nie jego zasługa :szeroki_usmiech a mieszkam na 9 pietrze.
        SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
        ​​​
        Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• krissos
          Elegance
          • 2011
          • 840
          • Honda
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

U nie nic nie odczułem. Albo tak mocno już spałem, albo nie doszło do mnie
          "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
          ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• robert70
            Rider
            • 2008
            • 499

Zamieszczone przez georgg
            dylan80, też odczułem wczoraj ten wstrząs. Z tych co pamiętam to jak na razie ten był najmocniejszy. Piwko było i u mnie na stoliku ale wiedziałem, że kołyszący się blok to nie jego zasługa :szeroki_usmiech a mieszkam na 9 pietrze.
            też nie pamiętam, żeby tak trzęsło :shock:
            O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• RABIN
              Rider
              • 2009
              • 450
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tapniecie na Śląsku , w Chorzowie zatrzęslo ostro. Anioł na dole sajgon kumpel uszedl z życiem bo w tym czasie siedział w wnęce z elektryka. Jego dwóch kolegów nie wyjechało. Wyrobisko zawalone wypietrzylo spag, tamy tak pozaciskalo ze się wydostać nie mógł. Więcej może napisze nasz ocp kolega który tam pracuje.

Komentarz

• aniol
                RS
                • 2012
                • 5228
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

RABIN, Wiem że to przerąbana sprawa i trzymam kciuki za tych dwóch.Przeżyłem pare mocnych tąpnięć ale na szczęście nie musiołem czekać na ratowników.
                http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• smer
                  RS
                  • 2008
                  • 2021
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Wesoło nie jest. Dla mnie dodatkowo ten temat jest trudny, bo to moi koledzy z oddziału.
                  Tak jak piszą w mediach, na dobrą sprawę nie wiadomo w którym miejscu się znajdowali w chwili wstrząsu, ale wiedząc jakie mieli zadania do wykonania przypuszczam, że w najdalszym (w ścianie). I w tym upatruję dla nich szansy. Ci którzy liznęli tematu wiedzą o co mi chodzi. Inna sprawa to to, że tak dynamiczne przemieszczenie skał mogło spowodować dość solidny chwilowy skok ciśnienia, który mógł powywracać to i owo, że nie wspomnę o jego wpływie na ludzi.
                  Warto wspomnieć o warunkach w których teraz przebywają. Wystarczająca ilość tlenu, to nie wszystko. W związku z tym, że wyrobiska z obiegowym prądem powietrza do odciętego rejonu są pozagniatane, ograniczona została ilość powietrza niezbędnego do jego przewietrzania, a to z kolei powoduje, że po drugiej stronie może być cała masa szpetnych gazów wyciskanych ze zrobów ściany.

Tak czy inaczej, do czasu aż dotrą do nich ratownicy nie zamierzam mówić mówić o nich w czasie przeszłym.
                  Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• RABIN
                    Rider
                    • 2009
                    • 450
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

smer, cza byc dobrej myśli trzymam kciuki.

[ Dodano: Pią 24 Kwi, 15 11:35 ]
                    smer, CZESC jakieś wieści z dołu , masz coś pozytywnego :|

Komentarz

• georgg
                      RS
                      • 2013
                      • 17118
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dzisiaj znowu pohuśtało. Czy ktoś z regionu to odczuł? Z tego co wyczytałem w internecie to wstrząs nastąpił w kopalni Murcki Staszic.
                      SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                      ​​​
                      Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• KRIS39
                        Ambiente
                        • 2015
                        • 150

witom na staszicu bylo lekkie tapniecie ale odczuwalne na piotrowicach ligocie
                        krystian

Komentarz

• Tobi77
                          Rider
                          • 2012
                          • 509
                          • Octavia I combi (1U5)
                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Na Giszu było czuć, nie takie mocne, bo mi się woda nie wylała z akwarium, a po tym zawsze oceniam siłę tąpnięcia.
                          Moja Octavia

Komentarz

Pracuję...